8 februari 2023

Stand van zaken

 Door Wim Veenendaal

VoetbalDe lezers zijn van mij gewend dat ik een overzicht geef van de wedstrijden die gespeeld zijn na het vorige Reünistenblad. In een overzicht krijgt u hierna de uitslagen. Dit keer geef ik geen karakteristieken van de wedstrijden. Wil Oteman, lid van de Technische Commissie heeft een, wat uitgebreider, overzicht gemaakt van hoe de wedstrijden verliepen. U vindt dat overzicht HIER.

lees meer

Er zijn nu 11 wedstrijden gespeeld in de 3e klasse C. Quick staat met 22 punten op de 2e plaats, twee punten achter koploper SCE, dat ook de eerste periodetitel voor de neus van Quick wegkaapte. Quick stond lang aan kop met een ijzersterke verdediging met een goede keeper – op dit moment slechts 7 doelpunten tegen – maar het scoren gaat de ploeg minder makkelijk af. Weliswaar zijn er 19 doelpunten gescoord, maar dat hadden er gezien het aantal kansen veel meer moeten zijn. Met name de laatste wedstrijden gaat het moeizamer, wat leidde tot een aantal 0-0 wedstrijden. Topscorer is Nick Dekker met 5 doelpunten. Laatste man Max de Wijze is met 3 doelpunten de tweede doelpuntenmaker van Quick.

De volledige selectie stond in het septembernummer van het Reünistenblad. Inmiddels is derde doelman Luuk Magdelijns gestopt.

De eerste wedstrijden kon Quick niet beschikken over Engin Güngor. Eerst had hij hinder van een nieuwe blessure. Later werd hij door wangedrag 6 wedstrijden geschorst, uitgesloten zoals dat officieel heet. Pas op 27 november maakte hij in de uitwedstrijd tegen HAVO zijn eerste minuten. Op 4 december stond hij tegen FC Jeugd weer in de basis en speelde hij de volledige wedstrijd uit. Mike Glaser raakte in de tweede competitiewedstrijd geblesseerd aan zijn achillespees en ook hij keerde pas op 4 december terug in de basis en speelde vrijwel de gehele wedstrijd. Trainer Bram Remkes kon ook een aantal wedstrijden niet beschikken over Ajay Tahalele vanwege een blessure.
Op 11 december de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen RKSV Driel. Het werd de eerste nederlaag (2-1).

Eén bijzonderheid nog: De thuiswedstrijd tegen DVOL werd in twee bedrijven gespeeld. Op 22 oktober moest de scheidsrechter in de 37e minuut geblesseerd afhaken bij een stand van 0-0. Op 1 december is de wedstrijd uitgespeeld, uitslag 1-1. Daarmee liep Quick de titel van de 1e periode mis.

Inmiddels had Quick zich in de poule voor de KNVB-beker geplaatst voor de knock-outronde via een 3-0 overwinning bij Overasseltse Boys. Daarna moest het op een zaterdagavond aantreden tegen zaterdag derdeklasser ONA ’53. Na een 2-0 voorsprong werd het laat in de wedstrijd alsnog gelijk, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Quick startte en alle vijf werden benut. De laatste strafschopnemer van ONA schoot de bal naast.In de 3e ronde moest Quick op donderdagavond naar Malden. Daar bleef het tegen Union opnieuw gelijk, 0-0, hoewel Quick in de laatste 10 minuten een aantal grote kansen kreeg.
In deze wedstrijd speelden Engin Güngor en Mike Glaser weer hun eerste minuten.
Op zaterdag 17 december speelt Quick in de vierde bekerronde tegen zaterdag 1e klasser Go Ahead Kampen. Het draait in die competitie bovenin mee.


De uitslagen

 

sluit