• 23 mei 2022 16:35

Stand van zaken

  • Home
  • Stand van zaken

Door Wim Veenendaal

Voetbal

Deze rubriek dient te gaan over voetbal, cricket en eventueel wetenswaardigheden over de andere sporten die bij Quick beoefend worden.
Maar er is nogal wat gebeurd in de wereld waarin die sporten beoefend worden.
Om met het grootste te beginnen: Op 24 februari trok Rusland met troepen buurland OekraIne binnen. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog oorlog in Europa tussen twee landen – De oorlog in het voormalig Joegoslavië was een burgeroorlog. Er volgden harde sancties die Rusland treffen, maar ook de rest van de wereld niet onberoerd laten. Kijk alleen maar naar de brandstofprijzen.
Ten tweede: eindelijk, na een lange informatie- en formatieperiode, trad op 10 januari een nieuw kabinet aan, Rutte IV.
Tenslotte de coronapandemie. Na eerst een vrijwel volledige lockdown omdat de besmettingsgraad weer hoog opliep door een nieuwe variant, met onder andere gesloten horeca en stilleggen van diverse competities, volgde al snel na het aantreden van het nieuwe kabinet met onder andere de nieuwe minister van Volksgezondheid Kuipers, versoepelingen. Die hielden in dat er weer veel meer mocht, onder andere de voetballers konden weer de competitie hervatten.

lees meer

Zo zijn we dan eindelijk aangeland bij waar we het hier eigenlijk over willen hebben, de sport.

Doordat het competitieprogramma bij de amateurs in tijdnood dreigde te komen als gevolg van het haperende competitieverloop, besloot de KNVB het bekerprogramma voor de rest van het seizoen te schrappen. Dit had voor Quick geen gevolg, aangezien het in de poulefase al uitgeschakeld was.
In het weekend van 12 en 13 februari werd de competitie met een gewijzigd programma weer hervat met in de 2e Klasse I een inhaalprogramma. Dit betekende voor ons Eerste een vrij weekend, want we hadden weliswaar pas 9 wedstrijden gespeeld, maar niets in te halen.
Voor Quick ging op 20 februari de wedstrijdbal weer rollen met de thuiswedstrijd tegen het Doetinchemse VIOD. Het werd, toch wel verrassend, een grote overwinning met liefst 4-0.

In de eerste 9 wedstrijden had Quick pas 9 keer gescoord. Daarmee deed Quick goede zaken, zoals Wil Oteman (te lezen op de website Quick 1888.nl)) in zijn verslag schreef.

Het was beestenweer met veel regen en wind en ondanks het feit dat we een zachte winter hebben, was het koud en onprettig op de tribunes. Wat dat betreft hadden de wegblijvers gelijk. Nog nooit in de vele jaren dat ik samen met mijn broer Peter de kaartverkoop verzorg, verkocht ik zo weinig kaartjes: 5!
Ook niet-betalende Quick-supporters waren er weinig. We verloren de afgelopen jaren natuurlijk vele oudere, vaste supporters – en die missen we node! – , maar dit is toch wel erg weinig. Het weer en de angst na corona zullen er wel debet aan zijn geweest.
Binnen de tien minuten stond Quick met 1-0 voor door Nick Dekker, nadat Quick eerst een paar goede mogelijkheden onbenut had gelaten. Halverwege de eerste helft zorgde Quinten Tassenaar voor de 2-0, tevens de ruststand.
Er viel door de omstandigheden natuurlijk moeilijk te voetballen, maar het spel was van beide kanten toch wel erg onzorgvuldig en rommelig. Voor de rust moest Keeper Oscar van Wezel binnen vijf minuten toch nog een drietal kansen van VIOD onschadelijk maken.
Na de rust zette VIOD aan, een extra man voorin en op het middenveld. Het leidde tot een strafschop die echter overgeschoten werd. Een kwartier voor tijd maakte Floyd Mulder er 3-0 van na een verre diepe bal, waarbij de laatste man van VIOD mistastte.
Oscar van Wezel toonde nog een paar keer kort na elkaar zijn kwaliteiten, voordat aanvoerder Mike Glaser Quick met een kopbal uit een hoekschop van Pepijn Ox voor de 4-0 eindstand zorgde.

De week erna moest Quick in Elst aantreden tegen Spero, dat evenveel punten had als Quick. Weer op het kleinere tweede (kunstgras)veld, omdat het eerste veld onbespeelbaar was.

Nu wel een zonnetje en droog, maar met weer een stevige wind in de lengte van het veld. En die zou een grote rol spelen. Spero had de eerste helft de wind mee. Quick begon wel goed, maar al gauw belandde een ver schot, gedragen door de wind, op de lat boven Oscar van Wezel. Veel wist Quick er niet tegenover te stellen. Integendeel, Oscar moest een Elstenaar die voor hem opdook met een goede redding nog van scoren afhouden. Een grove charge kort voor rust, waarbij Nick Dekker letterlijk door de lucht vloog, werd slechts met geel bestraft, en zorgde ervoor dat Nick na de rust niet terugkeerde. Spero won met 3-2.

sluit

 

Selectie Quick1888 Seizoen 2021-2022
Achterste rij v.l.n.r.:
Peter Schulpen (leider), Coen van Dijk, Jonathan Quaye, Kay-Dee van Swam, Chido Monty, Ossama Rotbi, Henri Timmer (leider).

Midden v.l.n.r.: Carlo Nuijs, Engin Güngor, Chelo Lopez, Lars Janssen, Oscar van Wezel, Justin Ockers, Floyd Mulder, Mike Glaser, Sirus Saberi-Far, Paul Pardoel (assistent- en keeperstrainer.
Voor v.l.n.r.: Rutger Worm (hoofdtrainer), Soufian Boukali, Germaim Trim, Yacin Benhaddi, Mido Brock, Quinten Tassenaar, Ajay Tahahele, Pepijn Ox, Max Ahumada Espinoza (verzorger).
Op de foto ontbreken Dadier Casal (te laat op de fotosessie) en Nick Dekker (later aangesloten bij de selectie).