maandag, oktober 2, 2023

Wedstrijdverslagen

Zondag 24 september 2023
Quick 1888 – Vorstenbossche Boys

Ruststand 3-1, eindstand 4-1

Door Wil Oteman

Na een intensieve en uitstekende voorbereiding stond vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Zoals bekend werd Quick bij Zuid 2 in klasse 3D ingedeeld en dat betekent ook dat er scheidsrechters uit die regio worden aangesteld. Voor deze wedstrijd was de heer M. Kolenberg uit Helmond aangesteld. Hij floot een correcte wedstrijd die een zeer sportief karakter droeg. Hij duldde echter geen aanmerkingen op zijn leiding en het gevolg was drie gele kaarten, waarvan twee voor Quick.

lees meer


Zoals wel vaker startte Quick niet goed en de gevolgen waren direct merkbaar. Al in de 12e minuut brak Vorstenbosch op rechts door en de voorzet werd zeer ongelukkig door een verdediger van Quick in eigen doel gegleden 0-1. Dat was het sein voor Quick om veel druk naar voren te zetten en dat resulteerde in een aantal gevaarlijke aanvallen. Vorstenbosch blonk niet uit met een ijzersterke verdediging en dat werd in de 23e minuut bevestigd. Quinten Tassenaar brak op rechts door en zijn lage aangesneden voorzet werd door de laatste man van Vorstenbosch zeer knullig in eigen doel gelopen en dat betekende 1-1. Het volgende kwartier was Quick veel sterker, maar mede door slordig en onnauwkeurig voetbal wist de defensie van Vorstenbosch steeds tijdig in te grijpen. De volgende minuten werd Quick scherper en vielen er twee doelpunten. Een uitstekende combinatie tussen Max Broenland, Unal Oztürk en Quinten Tassenaar werd door laatstgenoemde alleen voor de doelman keurig afgerond 2-1. Een minuut later ging de hardwerkende spits Nick Dekker goed door en hij gunde zijn spitsenmaatje Max Buesink de bal. Goudhaantje Max bedacht zich geen moment en legde beheerst de 3-1 in het netje. Er ontstonden nog een drietal goede kansen, waarvan de laatste de mooiste was. Unal Oztürk ging op links goed door en in plaats van naar rechts af te leggen schoot hij te gehaast en onzuiver op doel en werd het een makkelijke redding voor de doelman.

Na de rust was het bij Quick een stukje minder. De voorsprong, het lichtzinnig oppakken en onderschatten van Vorstenbosch, alsmede slordig- en onnauwkeurigheid, maakten de tweede helft een stuk minder aantrekkelijk. In de 50e minuut stond Nick Dekker weer aan de basis van het volgende doelpunt. Nick D bediende de opkomende Quinten Tassenaar op maat en daarmee werd het 4-1. Max Buesink was vandaag enigszins ongelukkig in zijn acties, maar bediende Nick Dekker wel met een prachtige pass. Dat had het volgende doelpunt moeten zijn, maar met een uiterste krachtinspanning gleed een verdediger van Vorstenbosch de bal van de doellijn. Daarna geloofde Quick het wel en kwam zowaar Vorstenbosch iets beter in de wedstrijd. Dat kwam mede omdat Quick vijf wissels inbracht. Maar Vorstenbosch kreeg geen enkele kans en typerend daarvoor was het feit dat de doelman Tim Schoofs, niet één redding behoefde te verrichten. Het bleef bij enkele vang- en terugspeelballen. Al met al een dik verdiende overwinning van Quick en een uitstekende start van de competitie. Volgende week moet Quick naar Escharen bij Grave tegen de fusieclub EGS´20. Er zal dan echt uit een ander vaatje getapt moeten worden. Voor vandaag proficiat.

minder