28 november 2022

Wedstrijdverslagen

Op deze pagina de wedstrijdverslagen van Quick1888-1.
Verslag van de laatste wedstrijd.
Auteur: Wim Oteman

Bron: website Quick 1888
Zondag 20 november 2022
Quick 1888 – Angeren
Ruststand 1-0, eindstand 3-0

Quick heerst, wint en blijft ongeslagen

Normaal gesproken zou na de 8e wedstrijd de eerste periodewinnaar bekend zijn. Door het gestaakte duel van Quick tegen DVOL, wegens een blessure van de scheidsrechter, is de winnaar nog onbekend. Op donderdag 1 december, als het restant duel tegen DVOL is gespeeld, zal de winnaar van de 1e periode bekend zijn. Als Quick deze inhaalwedstrijd wint heeft het de 1e periodetitel binnen. Bij alle andere uitslagen gaat de titel naar SCE.
In de eerste 70 ‘stoffige’ minuten van vandaag tegen Angeren was Quick al heer en meester. De laatste 20 minuten van de wedstrijd liet Quick zien waartoe het in staat is. Met het bekende tikkie takkie voetbal, met een of twee keer raken en over de grond, werd Angeren volledig zoek gespeeld. Een lust voor het oog en daar moeten alle aanwezigen van genoten hebben.

lees meer


Het had de afgelopen nacht flink gevroren en het was dan ook tijdens de wedstrijd erg koud langs de lijn. In de tweede helft begon het ook nog te regenen en dat verhoogde de extreme kou extra.
 
Van meet af aan was Quick de overheersende partij en kreeg Angeren geen schijn van kans. Al in de 1e minuut kreeg Quick-spits Nick Dekker een uitstekende schietkans na een pass van Yassin Benhaddi. Jammer genoeg mikte Nick net naast. In de 6e minuut bereikte een afgemeten voorzet van Pepijn Ox Nick en zijn kopbal viel in de handen van de Angeren doelman. Ondanks alle druk van Quick kreeg Angeren in de 15e minuut tijdens hun eerste aanval een aardige schietkans, maar de bal ging naast. Daarna brak een rommelige fase aan waar Quick, ondanks veel druk, geen enkele doelkans wist te creëren en opviel door slechte aannames en passes. In de 30e minuut brak Yassin door en zijn voorzet bereikte Daniel van der Ploeg. Een uitstekende schietkans om uit te halen, maar hij legde bal af en was daarin erg onzorgvuldig. Enige minuten later ontstond een scrimmage voor het doel van Angeren en na 3 schotpogingen werd het een hoekschop. Yassin bracht de bal hoog voor het doel en de doelman van Angeren weifelde met uitkomen. De mee opgekomen Lars Janssen knikte hoog opspringend bij de tweede paal de bal fraai en onhoudbaar tegen de touwen en het was 1-0.
Even later kogelde Max de Wijze van Quick een vrije trap maar net over. In de 40e minuut werd Nick aangespeeld door Max Broenland. De bal werd teruggelegd op Jonathan Quaye en Jona gleed de bal fraai binnen. Helaas werd de goal op advies van de assistent wegens buitenspel afgekeurd. In de 42e minuut brak Ajay Tahalele op links goed door, maar zijn aangesneden voorzet was te hard voor de inkomende Yassin. Het laatste wapenfeit was voor Max de Wijze die zijn vrije trap gestopt zag worden door de doelman van Angeren. Rust 1-0.                                                                                                    
 
Quick startte na de rust wederom zeer sterk en drukte Angeren geheel terug op eigen helft. Maar de vaker aangehaalde onzorgvuldigheid betreffende aannames en passing bij Quick, zorgde ervoor dat er (nog) niet gescoord werd. In de 60e minuut nam Pepijn een hoekschop. Jonathan legde op fabuleuze wijze de bal terug op Max de Wijze en Max bereikte via een speler van Angeren Nick, die de bal eenvoudig kon intikken. 2-0. Na een forse aanslag op Pepijn werd hij uit voorzorg gewisseld evenals Yassin. Daarvoor in de plaats kwamen Taher Ahga en Mido Brock in het veld. Quick liet de teugels wat vieren en Angeren trok zowaar ten aanval, waaruit enkele gevaarlijke situaties ontstonden waarbij doelman Tim Schoofs zich wederom een betrouwbare sluitpost toonde. De laatste 20 minuten zagen we, zoals eerder vermeld, een Quick spelen zoals we dat graag zien. Angeren kwam er niet meer aan te pas en door het missen van enige scherpte bij Quick vielen er vooralsnog geen goals. Quinten Tassenaar en Chido Monty kwamen kort voor tijd nog in de ploeg voor Daniel en Nick. In de laatste minuten honoreerde de scheidsrechter een handsbal in het strafschopgebied van Angeren. Jonathan schoot de penalty zuiver in de bovenhoek en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0.

sluit