RKZVC – Quick 1888
Ruststand 0-2, eindstand 1-4

Door: Wil Oteman

Quick speelt sterk en wint overtuigend

Quick ging vandaag met een volle bus, de eerste van de 9 busreizen tijdens deze competitie, naar Zieuwent voor de wedstrijd tegen het plaatselijke RKZVC. Vorige week hadden we een scheidsechter uit Winterswijk en de scheidsrechter vandaag B. van Leeuwen kwam ook uit Winterswijk. Een scheidsrechter uit de buurt en buurman van de voorzitter van RKZVC. Hoe kan de KNVB dit bedenken!
Overigens floot de scheidsrechter een redelijke pot. Quick had de tas met de originele keeperskleding vergeten, maar gelukkig hadden beide keepers van Quick hun reserve keeperskleding wel bij zich. Na drie maal achtereen te zijn gepromoveerd, degradeerde RKZVC de afgelopen seizoenen tweemaal. Het staat in de middenmoot, twee punten boven Quick met 7 tegendoelpunten. Dat zouden er na vandaag nog meer worden. Hoofdtrainer Bram Remkes van Quick moest vandaag zijn gehele technische staf missen. Leider Ron Dams was ziek, Paul Bardoel keeperstrainer en assistent trainer Johan Kortenray hadden andere verplichtingen.

Quick begon met een andere formatie en met een ander systeem aan de wedstrijd. RKZVC was er volledig door verrast en had deze move niet verwacht. RKZVC had er de hele wedstrijd geen antwoord op. Joran Boldewijn maakte zijn debuut als rechtsachter en paste zich moeiteloos aan. Quick begon sterk aan de wedstrijd en de druk kwam al vroeg op de defensie van RKZVC te liggen. Vooralsnog greep die goed, maar ook stevig in. Dat kwam al in de 5e minuut een speler op een gele kaart te staan. Volkomen onnodig, werd Danny Vos met twee gestrekte benen ongenadig hard neergehaald. In de 10e minuut werd de bal uit een indraaiende vrije trap van Max Broenland in de handen van de doelman gekopt. Quick bleef de aanvallende ploeg en de ene na de andere goede en snelle aanval rolde op het doel van RKZVC af. In de 13e minuut werd een redelijke schietkans voor Quick tot corner verwerkt. In de 19e minuut een doorbraak door het midden, maar spits Nick Dekker raakte de bal niet goed. Een zwak moment van de scheidsrechter toen hij een correcte sliding op de bal van Lars Janssen bestrafte. Een volgende aanvallende actie van Quick in de 18e minuut liep tussen Ajay Tahalele en Max Buesink. Max kapte de laatste man uit en zijn schot werd met de voet door de doelman tot corner verwerkt. De hoekschop werd kort teruggelegd op Danny die een geplaatste voorzet gaf op de opgekomen Max de Wijze. Hoog opkomend schampte Max zeer bekeken de voorzet met zijn hoofd en onhoudbaar vloog de bal in het doel 0-1. Quick voerde haar aanvallende acties zeer wisselend uit over links en rechts met Ajay en Quinten Tassenaar en dat resulteerde in goede kansen. Zo werd spits Max Buesink volledig vrijgespeeld door de opkomende Quinten en zijn schot kon maar ternauwernood worden gestopt door de doelman. Die liet de bal echter los en de rebound was voor de inkomende Lewis Manga. De doelman kon nog net op tijd redding brengen. Tijdens een scrimmage in het links in de verdediging van RKZVC werd zeer fors ingegrepen door spelers van RKZVC. De scheidsrechter vond het wel best en floot daar niet voor, ondanks twee blessures bij Quick. Toen Danny daar een opmerking overmaakte, kwam hem dat op een reprimande te staan. In de 32e minuut verving RKZVC een speler en deze wisselspeler zorgde voor een doelpunt. In eigen doel wel te verstaan. Nick zette heel veel druk op deze speler toen hij voor de eerste keer in balbezit kwam en niets anders kon doen dan ver voor het strafschopgebied de bal terug te spelen op zijn doelman. Jammer voor hem had de doelman om onverklaarbare reden zijn doel verlaten en ondanks een sprint was de 0-2 een feit. Even later trok de rechtsback van RKZVC weer eens zeer fel door op Max de Wijze. De scheidsrechter liet echter door spelen en gelukkig kon Max na behandeling weer verder spelen. In de 40e minuut speelde Max Buesink na een heerlijke actie zijn spitsenmaatje Nick aan. Het diagonale schot van Nick verdween langs de verkeerde kant van de paal. Een machtig zwabberend afstandsschot van Max Broenland verraste bijna de doelman van RKZVC en enigszins gelukkig bracht hij alsnog redding. De laatste actie in de eerste helft was van Ajay die langs drie man op doel af ging. Met een uiterste ingezette sliding wist de doelman een doelpunt te voorkomen. De suprematie van Quick in alle linies zorgde er voor dat RKZVC geen enkele kans kreeg en bijna alleen aan verdedigen toe kwam. Het blijkt ook wel dat doelman Tim Schoofs helemaal niets te doen heeft gehad. Rust 0-2.
RKZVC bracht na de rust twee nieuwe spelers in. In de 47e minuut leidde een misverstand bij Quick een tegentreffer in. Een va die invallers, de bonkige en grote spits profiteerde daar snel van en onhoudbaar scoorde hij de 1-2. Dat gaf RKZVC een boost en het probeerde met veel inzet en strijd de wedstrijd een andere wending te geven. Maar de achterhoede van Quick onder de excellente leiding van Max de Wijze was de baas en gaf helemaal niets weg. De bonkige spits van RKZVC lag aan de ketting bij Lars Janssen. Aan de rechterkant voldeed Joran aan zijn opgedragen defensieve taken en trok zelfs af en toe mee ten aanval. Quick pakte de aanvallende acties weer goed op onder de stuwende kracht van een heel sterk middenveld met Lewis Menga en Danny en met de meest vooruit geschoven Max Broenland Tel daarbij op dat de aanvallende acties van Ajay op links en Quinten op rechts die voor heel veel gevaarlijke momenten zorgden. Doelpunten voor Quick konden dan ook niet uitblijven. Na een prachtige aanvallende combinatie tussen Max Buesink en Nick in de 56e minuut werd de bal doorgestoken na de sprintende Max Broenland. Naar links uitwijkend haalde Max uit en scoorde fraai in de verste hoek 1-3. Hiermede werden eventuele illusies van RKZVC voor een beter resultaat in de kiem gesmoord. Doelman Tim moest een keer handelend optreden bij een uitbraak van RKZVC, mede omdat er bij Quick enige nonchalance optrad. In de 60e minuut onderstreepte Quick weer eens haar suprematie. Max Buesink was zijn bewaker weer eens te slim af en legde knap terug op Nick. Op de rand van het strafschopgebied haalde Nick met zijn schot zeer geplaatst uit en dat betekende de 1-4. Zijn overwinningsteken sprak boekdelen.
Quick bleef acties maken om een hogere score te realiseren. Het was meer dan geluk dan wijsheid bij RKZVC dat dit niet lukte. Intussen moest doelman Tim een keer zeer handelend optreden bij een hoge bal en zwaar gehinderd was onze ervaren doelman vangzeker. Dat hij tegen de doelpaal belandde kwam door het forse luchtduel. Gelukkig werd Tim snel opgelapt en kon hij weer verder. Quick wisselde en voor Nick, Quinten, Max Buesink en Max Broenland werden respectievelijk Ivar Temmink, Taher Agha, Maickel van Kol en Mick Dankbaar ingebracht. Quick boette nauwelijks aan kracht in en bleef met goed voetbal voor een hogere score gaan. De laatste redelijke kans was voor Ivar. Weggestuurd kwam hij tussen drie verdedigers in en zwaar gehinderd kwam hij alsnog tot een schot dat de doelman van RKZVC met zijn voeten wist te keren. In de slotfase werd de snelle Taher door de uitkomende doelman volledig omver gelopen, maar gelukkig zonder ernstige gevolgen voor Taher en de doelman. Daarmee kwam een einde aan de wedstrijd met een zeer sterk Quick dat met goed en sterk voetbal RKZVC geen schijn kans gaf en zeer verdiend de eerste overwinning pakte. In een eigen publicatie van RKZVC werd dezelfde avond nog aangegeven dat Quick een maat te groot was en ze zelf nul kansen creëerden. Duidelijker kan niet. Proficiat boys.

De terugweg was feest in de bus en dat werd geaccentueerd door bier en twee zangers. Kijan met zijn huisje op wielen en Joran met de engelbewaarder. Afgesproken werd dat Lewis en Danny de volgende uitwedstrijd voor het muzikale intermezzo gaan zorgen. Alleen bij winst!
Volgende week zondag, 20 oktober 2024, de thuiswedstrijd tegen Jonge Kracht. Daar hebben we nog een appeltje mee te schillen na de geflatteerde nederlaag in de bekercompetitie. Aanvang 14.00 uur Succes en geluk.