maandag, april 1, 2024

Reünisten

REÜNIST ZIJN

Wij, als bestuur van de Reünistenclub van Quick, mogen ons nog steeds verheugen in het voor deze tijd behoorlijke aantal van om en nabij de 160 leden. De meesten uiteraard uit Nijmegen en omgeving, verder leden verspreid over ons land, en ook nog een klein contingent buitenlanders uit België, Canada, Duitsland, Zwitserland en Australië. Welke andere sportvereniging kan zulke adelbrieven voorleggen? Het zullen er niet veel zijn.

Wat zijn nou de voordelen (nadelen zie ik niet) om na je 35-ste als (oud)-Quicker lid te zijn van de Reünistenclub? Dat is niet alleen het vier keer per jaar ontvangen van het Reünistenblaadje (Tussen haakjes: ik zeg nog steeds blaadje naar analogie met het vroegere Quickblaadje. Het klinkt in mijn oren wat intiemer dan blad). Verder nu…

We hebben ook het Jaarfeest, de grote Reünie. Altijd in april, op een zaterdag na de 10de, in 1888 de oprichtingsdatum van Quick. Hieraan kunt u, eventueel met uw partner, deelnemen tegen een schappelijke ledenprijs van 28,50 euro per persoon. Aangenaam toch om onder het genot van gratis drankjes en verder dansjes en een heerlijke maaltijd, vele bekenden en Quick-getrouwen, na een jaar of langer, weer te ontmoeten?!

Ook moet ik zeker noemen dat haast vooroorlogse bedrag aan contributie: 25 euro per jaar! Ja, en dan tot besluit het naar mijn oordeel allerbelangrijkste – en ik meen dat echt! – van het Reünist-zijn, namelijk gewoon-het-erbij-horen, ontdaan van al de eerder genoemde franje, want die beschouw ik maar als een bonus, zij het een heel fijne.

Kunt u het met mij eens zijn, waarde lezers? Schrijf er eens een pennenvruchtje over en stuur ons dat toe. Zou leuk zijn! We zijn benieuwd. En natuurlijk bij voorbaat dank, maar dat spreekt haast vanzelf.

Louis Godschalk