maandag, mei 13, 2024

Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie Quick 1888

Gezellig druk

De nieuwjaarsreceptie was al weken van te voren aangekondigd met onder andere een prachtige affiche. Dat moest de Quickers opmerkzaam maken voor een gang naar het clubhuis om daar de beste wensen uit te wisselen. De activiteitencommissie had er werk van gemaakt. Een stamppottenbuffet met speklappen, worst en twee heerlijke sauzen. Voor diegenen die niet van stamppot hield, waren Rob Meeuwsen en Brianda in de keuken aanwezig om hen van een heerlijke snack te voorzien. Bij binnenkomst werd je ontvangen met een welkomstdrankje; een heerlijke prosecco. De consumptieprijzen waren gereduceerd. Het clubhuis was nog in kerstsfeer en dat zorgde voor warmte. De bediening achter de bar bestond als vanouds uit Tamara, Leon en Mark.  Er waren zo’n honderd aanwezigen. Het was gezellig druk. Een aantal oud bekenden werden gemist zoals Wim en Marna Veenendaal. Marna is al langere tijd ziek en het herstel gaat nog even duren. De bowling afdeling was goed vertegenwoordigd.  Dan nu de toespraken.

lees meer

 Jo de Bruijn
De eerste spreker was algemeen voorzitter Jo de Bruijn. Het allereerste punt van de toespraak ging over het inleveren van een deel van veld drie. Of de cricketpitch verplaatst moet worden werd niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de pitch vervangen moet worden. Ook het afbreken van de tribune, of een deel daarvan, is hoogstwaarschijnlijk niet te voorkomen, gelet op de plannen van de gemeente Nijmegen. Kort gezegd kan de verbreding van de S100, de weg achter de tribune, niet zonder hulp van Quick tot stand worden gebracht. De Graafseweg ontkomt, evenals de S100, niet aan verbreding. Het werd niet volledig duidelijk wat dat voor gevolgen dit heeft voor Quick.

Door het wegvallen van de tennisafdeling komt er ruimte vrij voor een voetbalveld. Volgens de voorzitter wordt het geen kunstgrasveld, zoals Quick graag wil, maar natuurgras. Met verlichting en omheining, dat wel. Natuurlijk was er meer nieuws. De sporthal is gerenoveerd en de verwarming is vernieuwd. De vloer heeft een nieuwe coating gekregen en moet weer jaren meekunnen. De ING sponsort Quick, vanaf augustus jongstleden, drie jaar met een bedrag van € 5000,–. Bij de vele ingediende bidbooks werd die van Quick als één na beste beoordeeld.

 Raimond van Geffen

De tweede spreker was de voorzitter van de afdeling Voetbal Raimond van Geffen. Hij kwam eerst terug op de misgelopen promotie naar de Tweede Klasse van het eerste elftal. Erg jammer, met name voor de aanstormende jeugd. Vol trots refereerde Raimond aan de drie jeugdelftallen – JO13-1, JO14-1, JO15-1 – die in het voorjaar op landelijk niveau tegen BVO’s gaan spelen. Quick heeft in Nijmegen en omgeving, net als vroeger, weer een opvallend goed presterende jeugdafdeling. De JO17-1 gaat voor het kampioenschap en kan het  vierde team worden dat op divisieniveau gaat spelen. Daarom is het van belang dat Quick Zondag 1 promoveert om de talentvolle jeugd van Quick een uitdagend seniorenniveau te bieden.

De contracten van hoofdtrainer Bram Remkes, assistent-trainer Johan Kortenraay en keeperstrainer Paul Bardoel zijn met een jaar verlengd. Tot slot wenste Raimond alle aanwezigen een gelukkig en een gezond nieuwjaar toe en onze sporters een sportief en succesvol jaar.

Een welverdiend applaus viel ten deel aan beide voorzitters. Na dit formele gedeelte ontpopte de nieuwjaarsreceptie zich, met een vrolijk feestgedruis als bewijs, tot een gezellig en nuttig begin van het jaar.

minder