zondag, april 14, 2024

Wedstrijdverslagen

Zondag  24 maart 2024
Quick 1888 – SCE
Ruststand 2-0, eindstand 5-0
Door: Wim Oteman

Wederom een Nijmeegse derby. Buurman SCE kwam op bezoek voor de return van de eerder gespeelde wedstrijd bij SCE, die in 1-1 eindigde. Door het onverwachte gelijke spel in blessuretijd vorige week in Groesbeek, was het vandaag noodzakelijk om met een zege de koppositie te verstevigen. Zonder wie dan ook van Quick maar iets te kort te doen, was het de Quick-aanvaller Unal Oztürk die met een onvervalste hattrick in de tweede helft de winst veilig stelde. Soms wordt er met een beschuldigende vinger in de richting van de scheidsrechter gewezen. Maar vandaag was de leidsman Rick Nelemans uit Breda een onopvallende figuur, die in deze sportieve wedstrijd de touwtjes strak in handen had. Complimenten!

lees meer

Met een strakke noordoosten wind over het sportpark, gepaard gaande met kou, regenvlagen en buien begon de derby. Het jonge (op een uitzondering na!) en fris spelend SCE nam direct het initiatief en goed combinerend kwam Quick er vooralsnog niet aan te pas. Zonder overigens tot goede uitgespeelde kansen te komen, was SCE de eerst 20 minuten de bovenliggende partij. Quick kon daar weinig tegenover te stellen en had de handen vol aan het goed combinerende SCE.
Na 25 minuten kreeg Quick langzamerhand meer grip op wedstrijd. Onder de stuwende leiding op het middenveld van Jonathan Quaye, Mark Gijtenbeek en de weer herstelde Max Broenland, werd SCE teruggedrongen. Dat resulteerde in een aantal gevaarlijke uitvallen, vooral over de linkerkant, waar Quick niet alleen sterker maar ook gevaarlijker werd. Linkerspits Taher Agha sneed gevaarlijk naar binnen en schoot maar net over. Een volgende actie bereikte spits Max Buesink en zijn schot belandde via het hoofd van een SCE- speler op de paal en ging naast. Middenvelder Mark schoot in een aanvallende actie vol op doel, maar het schot werd ternauwernood van richting veranderd tot corner. In de 33e minuut kreeg Taher de bal aangespeeld van Ajay Tahalele op de rand van het strafschopgebied en hij kogelde maar net over. Na een prima beginfase van SCE, was het nu Quick dat de lakens uitdeelde. In de 35e minuut was het raak. Een zuiver geplaatste voorzet van Unal bracht Max Buesink knap onder controle. Max speelde scherp in op de naar binnen komende Taher die met zijn chocoladebeen de 1-0 binnen schoot.
Twee minuten later een ogenschijnlijk ongevaarlijke uitbraak van SCE die toch gevaarlijk werd, omdat nonchalance en balverlies bij Quick dat veroorzaakte. Maar sluitpost Tim Schoofs, redde fraai op de harde inzet van een SCE-speler. In de 42e minuut werd een actie van Jonathan op het allerlaatste moment afgestopt. Op slag van rust raasde Ajay weer eens langs de lijn en legde heerlijk terug op Max Buesink, die traditioneel zijn doelpuntje mee pikte. De bal, tussen zijn oud ploeggenoten van SCE, ineens vol nemend joeg hij de bal hoog in de touwen en met 2-0 ging de rust in.

Na de rust was het gedaan met de plensbuien en bleef het gelukkig de gehele tweede helft droog. Quick pakte de wedstrijd weer goed op en de eerste actie was voor Max Broenland. Zijn inzet was te zacht om de goed keepende doelman van SCE te verontrusten. Maar twee minuten later, in de 49e minuut, was het Unal die zijn eerste doelpunt van zijn onvervalste hattrick inluidde. Een onderschepping van een SCE-aanval door Jonathan bereikte Mark. Via Mark kwam Max Buesink in balbezit en hij stuurde Taher weg met een heerlijke diepe bal. Vol op snelheid ging Taher alleen op de doelman af en geheel in de elftalgedachte legde Taher de bal af op de naast hem mee opgekomen Unal. Voor een leeg doel maakte Unal zijn eerste doelpunt van zijn hattrick en de 3-0 voor Quick. Quick speelde daarna een gewonnen wedstrijd, temeer omdat SCE het verder wel geloofde. Het verdient een compliment aan SCE dat het probeerde te blijven voetballen. De achterhoede van Quick, met in het centrum Lars Janssen en Max de Wijze, gaf helemaal niets weg. Ook rechtervleugelverdediger Maickel van Kol kwam steeds beter in de wedstrijd. Zijn aanvallende acties zorgden steeds voor gevaar voor het doel van SCE. In de 59e minuut brak Taher weer eens door maar zijn teruggelegde bal was niet helemaal op maat. Een minuut later verving Sergio Vieira uit voorzorg de licht geblesseerde Max Broenland. Weer een minuut later verving SCE drie spelers tegelijk. Quick bleef domineren en gaf SCE geen enkele kans om ook maar een keer gevaarlijk te worden. Tim moest een keer in actie komen na een voorzet van links en daar bleef het bij. In de 71e minuut profiteerde een zeer alerte Unal voor de tweede keer. Een grof misverstand tussen een verdediger en de doelman van SCE gaf Unal alle gelegenheid zijn tweede doelpunt en het vierde doelpunt van Quick te maken. Alleen voor open doel liep Unal de 4-0 voor Quick binnen. In de 75e minuut verving Cenk Oztürk de moegestreden Max Buesink. Een minuut later vierde Unal zijn derde treffer, waarmee hij zijn hattrick voltooide. Jonathan en Sergio gingen na een goede combinatie op het doel af en de inzet van Sergio werd in eerste instantie gekeerd. Unal reageerde als eerste in de rebound en zijn derde treffer en de 5-0 voor Quick was een feit. Bij Quick vielen Chelo Lopez, Daniel van der Ploeg en Kilyan Kortenray (speler J O19-1) nog in voor Taher, Unal en Ajay. De laatste 10 minuten was de schwung ook bij Quick er enigszins uit en dat was al langere tijd bij SCE zo. Toch trok de ambitieuze Jonathan nog een keer goed door, maar op het moment suprême kwam hij kracht te kort om doeltreffend af te ronden en kon de doelman van SCE redding brengen. Dat was het laatste wapenfeit van Quick en na het laatste fluitsignaal werd de ruime overwinning uitbundig gevierd. Komende week zijn we vrij tijdens het paasweekend. De zondag daarna speelt Quick om 14.30 uur in Heijen tegen Heijen.

minder